Haku Kuusamon Arktisen residenssikeskukseen on avoinna.

Kuusamo-opiston tiloissa sijaitseva Arktinen residenssikeskus tarjoaa taiteilijoille, luontokuvaajille, tutkijoille, kirjailijoille ja muille taiteen alalla työskenteleville ammattilaisille monipuolisen ympäristön työskennellä pohjoisen luontokaupungissa, Kuusamossa.

Työskentelyyn tulevat residenssivieraat majoittuvat työskentelyn ajaksi opiston asuntoloihin, joissa on yhden hengen huoneita, yhteiset oleskelutilat ja keittiö. Residenssistä peritään kk maksu, joka on suuruudeltaan 500€/kk per henkilö. Tämä kattaa majoituksen liinavaatteineen, internetin ja ennakkoon sovitun työskentelytilojen käytön. Materiaalihankinnoista ja materiaalikuluista sekä matkajärjestelyistä ja kuljetuksista paikan päällä residenssivieralija vastaa itse. Opiston pihapiirissä toimii myös oma ruokala, jossa on tarjolla lounas arkisin poislukien loma-ajat. Residenssivieras voi ruokailla edullisella henkilökuntahinnalla.

Residenssijakson päätyttyä toivomme, että residenssitaiteilijat ja -tutkijat esittelevät projektejaan, joiden parissa ovat työskennelleet.