Haku Kuusamon Arktiseen Residenssikeskukseen on nyt auki. Jatkuvalla haulla voi hakea 1-3kk mittaisia työskentelyjaksoja. Hakemus jätettävä kahta kuukautta ennen aiottua residenssiajankohtaa. Päätökset pyritään tekemään kahden viikon sisään hakemuksen saapumisesta.

Kesä,- heinä,- ja syyskuu 2023 ovat täynnä. Näille ajoille emme valitettavasti pysty ottamaan hakemuksia.

Kuusamo-opiston tiloissa sijaitseva Arktinen residenssikeskus tarjoaa taiteilijoille, luontokuvaajille, tutkijoille ja muille taiteen alalla työskenteleville ammattilaisille monipuolisen ympäristön työskennellä pohjoisen luontokaupungissa, Kuusamossa.

Vuonna 1909 perustettu Kuusamo-opisto sijaitsee Kuusamon keskustassa ja tarjoaa majoitusta ja ympärivuotista koulutusta kaikenikäisille.

Opisto tarjoaa noin 100 majoituspaikkaa. Työskentelyyn tulevat residenssivieraat majoittuvat työskentelyn ajaksi opiston asuntoloihin, joissa on yhden hengen huoneita, yhteiset oleskelutilat ja keittiö. Residenssistä peritään kk maksu, joka on suuruudeltaan 300€/kk per henkilö. Tämä kattaa majoituksen liinavaatteineen, internetin ja työskentelytilojen käytön. Materiaalihankinnoista ja -kuluista residenssivieralija vastaa itse. Opiston pihapiirissä toimii myös oma ruokala, joka tarjoaa päivittäin ruokaa, johon residenssivieras voi ostaa kohtuuhintaisia ruokalippuja.

Residenssijakson päätyttyä toivomme, että residenssitaiteilijat ja -tutkija esittelevät projektejaan, joiden parissa ovat työskennelleet. Jokaisesta residenssivieraasta tehdään esittely, joka julkaistaan tiedotuskanavissamme.

Täytä hakemuslomakkeesi tästä.  Valinnat päättää erikseen nimetty asiantuntijaryhmä.  Valintakriteereissä painottuu hakijan taiteelliset/tieteelliset perusteet, työsuunnitelman laatu ja soveltuvuus residenssi-ympäristöön.

Lisätietoja: jonna.kalliomaki@kuusamo.fi