Maalaus on kunnianosoitus Koillismaalle ja sen ainutlaatuiselle luonnolle

Italialainen Marco Preziosi työskenteli residenssissä toukokuussa ja loi 6 x 2,5 -metrisen teoksen, joka sijoitettiin Käylänkoskelle.

WWF Italia avasi aikoinaan Preziosille mahdollisuuden piirtää tietoisesti ja intohimoisesti eläimiä ja kasveja. Hän toimia vapaaehtoisena ja aktivistina ja huomasi, että kaksi suurta kiinnostuksen aihetta, eläimet ja piirtäminen, voisivat yhdistyä.

Siitä alkoi Prezionsin elämä kuvittajana vähän yli 25 vuotta sitten.

Nyt hän on jälleen Kuusamossa. "Ensimmäinen vierailuni täällä oli vuonna 2003, ja sen jälkeen olen palannut tänne seitsemän kertaa"

Puhdas ilma, pohjoisen valo ja luonto houkuttelevat tänne vuodesta toiseen. Roomasta kotoisin oleva Marco  on ollut aktiivisesti mukana Kuusamossa Ars et Natura -ryhmän taiteellisessa toiminnassa, ja he ovat yhdessä kunnioittaneet Kuusamon luonnon kauneutta julkaisemalla vuonna 2017 taidekirjan "Kuusamon Taika", joka esittelee alueen ainutlaatuista ympäristöä taiteen keinoin.

Nyt residenssijakson aikana syntynyt suurikokoinen julkinen maalaus kuvaa koskikaraa ja symbolisoi voimaa.  

Koskikara ja Pohjois-Kuusamon kosket ovat saaneet huomiota luontokuvaajien keskuudessa sekä kotimaassa että ulkomailla. Tämä kuusamolaisen luonnon ainutlaatuisuus on levinnyt laajemmalle yleisölle erityisesti luontokuvaaja Hannu Hautalan ansiosta.

Residenssijakso oli ensimmäinen kerta, kun Marco vieraili Kuusamossa keväällä.

Taideteos on toteutettu yhteistyössä Hannu Hautala -säätiön, Koillismaan Osuuskaupan, Pohjois-Kuusamon yrittäjien ja Käylän kylän asukkaiden kanssa ja on nähtävillä Käylän Salen ulkoseinällä.