Rukan teos oli kuvataiteilija Jussi TwoSevenin tähänastisista töistä haastavin

Kuusamon Arktisen residenssikeskuksen (ARK) ensimmäinen kuratoitu taiteilija, Jussi TwoSeven työskenteli Rukalla elokuussa 2021 ja työsti isointa tilaustyötään. Teos toteutettiin yhteistyössä Kripa-hankkeen, Kuusamo-opiston, Kuusamon Kulttuuritoimen, Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n, Rukakeskuksen ja Renta Kuusamon kanssa.

Kun helsinkiläinen Jussi TwoSeven sai kutsun saapua Kuusamon Arktisen residenssikeskuksen (ARK) ensimmäiseksi taitelijaksi, ei hän ollut koskaan aiemmin käynyt Kuusamossa tai Rukalla. 300 neliön seinäpinta-alan nähtyään hän vakuuttui siitä, että siihen kuuluvat juoksemaan karhut, joista hänellä oli jo luonnos valmiina.

"Tämä on tavallaan kunnianosoitus eläimille ja ympäristölle, mitä siellä on ympärillä."

Työ oli taiteilijan isoin ja haastavin. Maalauspinta-alaa on reilusti yli 300m2. Rukan FIS-rinteen sillan alla muodostuu viikon aikana kahdeksan kohti Rukan kylää juoksevaa karhua. Teoksen voi kokea kesäisin Rukan maastopyöräreitin varrella ja talvisin suksien päällä. Vierestä lähtee Suomen suosituin vaellusreitti, Karhunkierros.

Jussi TwoSeven on katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa ja katutaiteessa ja hän on yksi maamme tunnetuimpia muraalitaiteilijoita.  http://www.jussitwoseven.com/