"Kuin kotiin olisi tullut"

Näin kuvailevat taiteilijat Kyösti Salmijärvi ja Markus Lampela saapuessaan Kuusamon residenssiin kesäkuussa. Edellisestä vierailusta oli yli puoli vuotta aikaa. "Täällä on aivan käsittämätön arvostus taiteilijan työtä kohtaa." Hyväksyvän ilmapiirin lisäksi kiitosta tulee hyvästä ruoasta, majoituksesta ja Kuusamo-opiston asiantuntija-avusta. Kaksikon edellinen residenssijakso oli Taiteen edistämiskeskuksen Materan taiteilijaresidenssissä. Residenssi luo kaksikon mielestä taiteilijalle puitteet keskittyä työhönsä ja ruokkii luovuutta.

Salmijärvi ja Lampela aloittivat yhteisen musisointinsa 26 vuotta sitten. Soivan Siilin tarina alkoi päiväkodista ja musiikin voimasta ja siitä että haluttiin tehdä itse lauluja päiväkodin arkeen. Näihin vuosiin mahtunut lukuisia esiintymisiä,levyjä ja palkintoja. Normaalivuotena keikkoja on 150-170 kappaletta.

"Soiva siili on reipas siili ja uskalletaan vie lastenmusiikkia minne vaan." Tällä viikolla Salmijärvi ja Lampelä kiertävät esiintymässä kaikki päiväkodit ja koulut Kuusamossa Kuusamo Nature Photon tiimoilta. Laulut pohjautuvat Hannu Hautalan kuviin ja eläintarinoihin "Lastenlaulut ovat yhtä arvokasta kulttuuria ja musiikkia kuin kaikki muukin."

"Toivottavasti tämä kiertue olisi vain alku kaikelle. Kullttuuri kuuluu ja on hyväksi meille kaikille" duo summaa.